Även Kronprinsessan Mette-Marit var på plats

Kronprinsessan Mette-Marit från Norge var också på plats under Världaidskonferensen. Kronprinsessan har engagerad sig mycket i kampen mot hiv och aids genom sin roll som ambassadör för UNAIDS. Som ambassadör närvarade hon på Norges monter på Världaidskonferensen och RFSL:s vice ordförande Christian Antoni Möllerop fick möjligheten att hälsa på Kronprinsessan.

Kronprinsessan jobbar mycket med att lyfta unga i hivarbetet, samt att hon har ett starkt engagemang för speciellt utsatta grupper. Som RFSL och RFSL Ungdom tycker hon att insatserna på hivområdet måste riktas bättre mot de grupper som löper störst risk för att få viruset överförd.

Hon menar också att ekonomiska bidrag till hivarbetet måste öka och hon uttalade bland annat till norska NRK att: – Den internasjonale pengestøtten synes å tørke inn samtidig som vi ser stadig nye resultater i arbeidet med å bekjempe sykdommen. Derfor er det viktig at det internasjonale samfunnet fortsetter å bevilge penger til AIDS-bekjempelsen.

Tidigare idag talade hon också på Världiadskonferensen, samt att hon hade ett möte med ungdomsorganisationer från Norge som är på plats i Washington. På plats på mötet var bland annat RFSL Ungdoms sösterorganisationer i Norge Skeiv Ungdom, samt RFSL:s sösterorganisation LLH.

Ni kan läsa mer om Mette-Marits tal på: http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.8257688

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s